Anchetă în privinţa unei scrisori ce conţine ameninţări cu moartea împotriva lui François Hollande

Parchetul din Paris a deschis o anchetă preliminară pe tema unei scrisori ce conţinea ameninţări cu moartea împotriva candidatului socialist şi favoritul în alegerile prezidenţiale franceze, François Hollande, a anunţat duminică o sursă judiciară.

267 afișări
Imaginea articolului Anchetă în privinţa unei scrisori ce conţine ameninţări cu moartea împotriva lui François Hollande

Anchetă în privinţa unei scrisori ce conţine ameninţări cu moartea împotriva lui François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această anchetă deschisă vineri a fost încredinţată departamentului antiterorism (SAT) al brigăzii de criminalistică a prefecturii de poliţie din Paris, a precizat sursa citat, confirmând o informaţie apărută în Le Parisien.

Potrivit site-ului leparisien.fr, această scrisoare, trimisă joi de la Perpignan (sud-est), a fost primită vineri de poliţiştii din cadrul serviciului de protecţie a personalităţilor (SPHP). Plicul purta menţiunea: "pentru moment, totul este bine".

Autorul sau autorii ei au postat pe scrisoare fotografia generalului de Gaulle şi pretind că sunt membrii Serviciului de acţiune civică (SAC), o organizaţie gaullistă acuzată că a acoperit sau chiar a participat la acţiuni criminale şi care a fost dizolvată de puterea socialistă în anii '80, afirmă cotidianul.

Scrisoarea mai conţinea şi un sicriu desenat peste mesajul adresat candidatului socialist, precum şi un extras dintr-o carte a poetului Boris Vian.

Cei care au scris scrisoarea sugerează că se opun "votului străinilor din afara CEE", "căsătoriilor între persoane de acelaşi sex" şi a prezenţei lui François Hollande "pe scenă, la 14 iulie", de Ziua Naţională a Franţei, potrivit site-ului cotidianului.

Echipa de campanie a lui François Hollande a declarat pentru AFP că nu a fost informată în legătură cu aceste ameninţări.

"Aţi văzut, sunt în viaţă!", a glumit François Hollande, întrebat despre această scrisoare, în timp ce vizita o piaţă din Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici