Anchetatorii analizează mai multe ipoteze în cazul celor patru explozii succesive din Ucraina

Anchetatorii ucraineni studiau duminică mai multe piste privind exploziile din urmă cu două zile care au provocat rănirea a aproximativ 30 de persoane într-un oraş din estul Ucrainei, privilegiind ipoteza unei persoane cu probleme psihice, conform mai multor surse şi presei ucrainene.

124 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii analizează mai multe ipoteze în cazul celor patru explozii succesive din Ucraina

Anchetatorii analizează mai multe ipoteze în cazul celor patru explozii succesive din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un utilizator de Internet, folosindu-se de numele de Eurobomber, a transmis sâmbătă un mesaj pe un site de ştiri local prin care afirma că a organizat aceste explozii împreună cu alţi complici, şi că a lăsat o scrisoare de revendicare autorităţilor la un oficiu poştal din Dnipropetrovsk, oraş unde au fost semnalate vineri patru explozii succesive. El a ameninţat cu organizarea unor noi atentate în cazul în care cererile nu îi vor fi respectate.

"Poliţia verifică aceste informaţii", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Ministerului de Interne, refuzând să facă alte comentarii.

Mesajul "teroriştilor" s-a dovedit a fi fals, conform postului de televiziune ucrainean 1+1, care citează surse oficiale.

Anchetatorii consideră ca fiind cea mai probabilă ipoteza conform căreia exploziile au fost cauzate de o persoană cu probleme psihice, conform site-ului Liga.net.

Cele patru explozii succesive de vineri, dintr-un cartier al Dnipropetrovsk, au cauzat rănirea a 26 până la 30 de persoane, potrivit bilanţurilor separate oferite de Ministerul Situaţiilor de Urgenţă şi cel al Sănătăţii.

Duminică, 14 persoane erau încă spitalizate, trei dintre ele fiind în stare foarte gravă, conform autorităţilor locale citate de agenţia Interfax.

Parchetul ucrainean a deschis vineri o anchetă pentru "terorism" după aceste atentate care ar putea semnala un deficit de securitate cu şase săptămâni înainte de începerea Cupei Europene de Fotbal, Euro 2012, Ucraina fiind ţară organizatoare alături de Polonia. Oraşul Dnipropetrovsk nu face parte dintre oraşele ucrainene gazdă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici