Anchetatorii belgieni au găsit amprenta lui Salah Abdeslam şi centuri explozive într-un apartament din Bruxelles

Anchetatorii belgieni au găsit într-un apartament din Bruxelles o amprentă a lui Salah Abdeslam, unul dintre autorii atacurilor din 13 noiembrie de la Paris, care este căutat în continuare, dar şi urme de explozibil şi centuri explozive, relatează postul Europe1 în pagina electronică.

421 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii belgieni au găsit amprenta lui Salah Abdeslam şi centuri explozive într-un apartament din Bruxelles

Anchetatorii belgieni au găsit amprenta lui Salah Abdeslam şi centuri explozive într-un apartament din Bruxelles

Potrivit unui comunicat al Parchetului belgian, citat vineri de presă, poliţia a găsit o amprentă digitală a lui Salah Abdeslam, urme de explozibil şi trei centuri care pot fi folosite la transportul explozivilor, într-un apartament din Bruxelles percheziţionat pe 10 decembrie, unde se afla un atelier de confecţionare a bombelor.

Acest apartament, situat în cartierul Schaerbeek, "fusese închiriat sub o identitate falsă, care ar fi putut fi folosită" de unul dintre cei nouă bărbaţi arestaţi preventiv în ancheta belgiană asupra atacurilor de la Paris, a precizat Parchetul federal în comunicat.

Conform publicaţiei Le Soir, apartamentul ar fi putut fi folosit drept ascunzătoare de Salah Abdeslam, dat în urmărire după atentatele din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Referitor la amprentă, "nu avem idee când a fost lăsată. O amprentă nu indică data sau ora", a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului, Eric Van Der Sypt, citat de publicaţia Sud Ouest. "Poate a mers acolo pentru a-şi lua centura (înaintea atacurilor) sau poate a mers ulterior. Cred că ambele ipoteze sunt posibile", a adăugat el.

Singurul supravieţuitor dintre atacatorii de la Paris, Salah Abdeslam a reuşit să se întoarcă în aceeaşi noapte în Belgia, reuşind să treacă de trei controale ale poliţiei, în Franţa. El a fost văzut ultima dată pe 14 noiembrie, la Schaerbeek.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici