Anchetatorii saudiţi trimişi la Istanbul NU ca să găsească probe, ci ca să... ascundă dovezi ale uciderii lui Khashoggi

Anchetatorii saudiţi trimişi la Istanbul să ajute autorităţile turce în investigharea cazului jurnalistului Jamal Khashoggi au încercat să ascundă dovezi ale crimei, a declarat luni un oficial turc de rang înalt, potrivit agenţiei The Associated Press.

3335 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii saudiţi trimişi la Istanbul NU ca să găsească probe, ci ca să... ascundă dovezi ale uciderii lui Khashoggi

Anchetatorii saudiţi trimişi la Istanbul NU ca să găsească probe, ci ca să...ascundă dovezi ale uciderii lui Khashoggi

Oficialul, care a confirmat informaţii dezvăluite anterior de cotidianul Sabah, a declarat că printre membrii echipei de anchetatori saudiţi se numărau şi experţi în chimie şi toxicologie, despre care se crede că aveau sarcina de a manipula dovezi.

Autorităţile turce cred că doi membri ai echipei "au venit în Turcia cu unicul scop de a ascunde dovezi" înainte ca poliţei turce să-i fie permisă percheziţionarea Consulatului saudit de la Istanbul, unde Khashoggi a fost ucis, a declarat oficialul, care a făcut aceste afirmaţii sub protecţia anonimatului.

Un oficial de rang înalt al partidului de guvernământ din Turcia, şi prieten cu Khashoggi, a sugerat că trupul jurnalistului ar fi putut fi dizolvat în acid sau în alte substanţe chimice.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut şi a fost ucis în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici