Fiii lui Jamal Khashoggi cer autorităţilor să găsească corpul jurnalistului

Salah şi Abdullah Khashoggi, fiii jurnalistului Jamal Khashoggi, care a fost ucis în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, cer autorităţilor să găsească corpul şi să îl predea familiei, relatează CNN.

1213 afișări
Imaginea articolului Fiii lui Jamal Khashoggi cer autorităţilor să găsească corpul jurnalistului

Fiii lui Jamal Khashoggi cer autorităţilor să găsească corpul jurnalistului

Cei doi fii ai jurnalistului l-au descris ca fiind „curajos, generos şi puternic”, într-un interviu oferit postului de televiziune american CNN. Aceştia au vorbit despre impactul pe care l-a avut dispariţia jurnalistului asupra familiei şi au făcut un apel autorităţilor pentru a rezolva cazul şi a returna corpul lui Khashoggi.

„Sper că orice i s-a întâmplat nu a fost dureros, sau sper că a fost rapid. Sper că a avut o moarte paşnică”, a declarat Abdullah Khashoggi, în vârstă de 33 de ani.

Autorităţile turce consideră că jurnalistul a fost ucis de către o echipă de criminali trimisă de Administraţia de la Riyad şi caută încă corpul acestuia. La începutul săptămânii trecute, oficialii au transmis că cel mai probabil, corpul lui Khashoggi a fost dezmembrat şi dizolvat în acid.

„Nu putem să avem o încheiere fără corpul tatălui nostru. Tot ce ne dorim acum este să îl îngropăm în Al-Baqi (cimitir, n.red) din Medina, alături de restul familiei sale”, a declarat Salah, în vârstă de 35 de ani.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici