Anders Breivik, condamnat pentru uciderea a 77 de oameni în 2011, admis la Universitatea din Oslo

Extremistul Anders Behring Breivik, condamnat la 21 de ani de închisoare pentru atacurile soldate cu 77 de morţi comise în Oslo în 2011, a fost admis la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Oslo, informează BBC News online.

1004 afișări
Imaginea articolului Anders Breivik, condamnat pentru uciderea a 77 de oameni în 2011, admis la Universitatea din Oslo

Anders Breivik, condamnat pentru uciderea a 77 de oameni în 2011, admis la Universitatea din Oslo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Breivik, în vârstă de 36 de ani, a comis o explozie şi un atac armat, în zona Oslo, în vara anului 2011. Atacurile s-au soldat cu 77 de morţi.

Chiar dacă este în detenţie, bărbatul a fost admis vineri la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Oslo. El va participa la cursuri din închisoare, fără a avea legături directe cu profesori sau studenţi.

Breivik a fost condamnat la 21 de ani de închisoare în 2012 pentru cel mai grav atac comis în Norvegia după al II-lea Război Mondial. Pedeapsa, cea mai mare prevăzută de legislaţia norvegiană, va putea fi prelungită dacă judecătorii vor considera că Breivik rămâne un pericol social după ispăşirea celor 21 de ani de închisoare.

Rectorul Universităţii din Oslo, Ole Petter Ottersen, a explicat că a avut o "dilemă morală" când a analizat dosarul de admitere al criminalului, explicând însă că "toţi deţinuţii au dreptul la studii superioare în Norvegia".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici