Andrea Leadsom: Dacă acordul va fi aprobat vineri, Brexitul ar putea avea loc în data de 22 mai

Parlamentul britanic poate asigura ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană în data de 22 mai dacă va aproba acordul negociat de Guvernul britanic în cadrul votului de vineri, a declarat Andrea Leadsom, liderul Camerei Comunelor, citată de Reuters.

312 afișări
Imaginea articolului Andrea Leadsom: Dacă acordul va fi aprobat vineri, Brexitul ar putea avea loc în data de 22 mai

Andrea Leadsom: Dacă acordul va fi aprobat vineri, Brexitul ar putea avea loc în data de 22 mai

„Moţiunea de mâine (vineri, n.red.) dă Parlamentului oportunitatea să asigure amânarea Brexit. Cred că putem fi de acord cu toţii că nu putem ajunge în situaţia de a cere o noua amânare”, a declarat Leadsom în Parlament.

Acordul Brexit negociat de prim-ministrul britanic Theresa May cu oficialii Uniunii Europene a fost respins deja de două ori de membrii Camerei Comunelor.

Leadsom a anunţat că deşi este suficient pentru a asigura ieşirea din UE pe 22 mai, moţiunea care va fi dezbătută vineri notează că aprobarea Acordului de Retragere nu este suficientă pentru a îndeplini cerinţele ratificării Acordului Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici