Andrian Candu: Republica Moldova poate ajuta SUA în privinţa contracarării influenţelor Rusiei

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, a declarat, luni, că Republica Moldova poate ajuta Statele Unite în privinţa contracarării influenţelor Rusiei, din moment Chişinăul încearcă de ani de zile să respingă influenţa Moscovei, relatează site-ul Deschide.md.

1533 afișări
Imaginea articolului Andrian Candu: Republica Moldova poate ajuta SUA în privinţa contracarării influenţelor Rusiei

Andrian Candu: Republica Moldova poate ajuta SUA în privinţa contracarării influenţelor Rusiei

Candu a afirmat că Republica Moldova se confruntă cu ingerinţele Rusiei încă de la destrămarea Uniunii Sovietice.

”Aici, în Estul Europei, în umbra Rusiei, noi urmărim cu atenţie interferenţa Rusiei cu politica din SUA. Cum Statele Unite, cea mai mare putere din lume, să lupte cu o astfel de intruziune? Noi, în permanenţă, ne adaptăm şi căutăm metode noi de a respinge această influenţă nejustificată. Recent, am fost gazdă pentru omologii mei din Ucraina şi Georgia, care au participat la o conferinţă de securitate. Pot spune, cu încredere, că statele din regiune depun eforturi şi obţin succese mari, dar sprijinul occidental este, acum, mai important decât oricând”, a afirmat Candu.

”Rusia controlează 11% din teritoriul nostru, odată cu ocupaţia Transnistriei. Aici, în Moldova, majoritatea cetăţenilor noştri vorbesc limba rusă, precum şi română. 75% din programele noastre de televiziune provin de la Moscova. Rar se întâmplă când SUA are nevoie de lecţii oferite de ţări mai mici, ca a noastră, dar, având în vedere ameninţările comune şi apropierea Moldovei de sursa directă, poate putem fi de ajutor. În timp ce SUA continuă să lupte cu ameninţările din Rusia, noi suntem pe linia întâi a frontului în ceea ce priveşte campania-hibrid a Rusiei de a semăna discordie. Moldova, Ucraina şi Georgia vor avea o cooperare mai strânsă cu partenerii occidentali în vederea partajării informaţiilor şi pentru a combate această ameninţare comună. După ani în care am beneficiat de ajutorul şi generozitatea Occidentului, suntem bucuroşi să oferim ceva în schimb”, a adăugat preşedintele Parlamentului de la Chişinău.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici