Angajaţi ai serviciului telefonic pentru gripa A H1N1 fac erori "mortale"

Medicii britanici cred că mulţi pacienţi mor din cauza unor greşeli comise de angajaţii call centre-urilor specializate în gripa A H1N1, boli grave cum ar fi meningita, amigdalita şi pneumonia fiind confundate sau trecute cu vederea de personalul neinstruit, relatează Daily Mail.

28 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai serviciului telefonic pentru gripa A H1N1 fac erori "mortale"

Angajaţi ai serviciului telefonic pentru gripa A H1N1 fac erori "mortale" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

37% dintre medicii generalişti au afirmat, într-un studiu realizat de revista Pulse, că au trebuit să-i trateze pe cei care fuseseră diagnosticaţi în mod eronat cu gripă A H1N1 de operatori telefonici ale căror vârste nu depăşeau uneori 16 ani.

Trei doctori au declarat că pacienţii lor au murit ca rezultat al acestor erori.

Un medic ce nu a dorit să fie identificat a afirmat, potrivit sondajului, că un pacient a murit de meningită, după o diagnosticare incorectă de către linia telefonică specializată.

Alţi doi medici, unul din Sorset şi altul din Wiltshire, au spus că pacienţii lor au murit în circumstanţe similare.

Un alt doctor din Derbyshire a afirmat că un copil de trei ani a fost diagnosticat cu gripă A H1N1 şi i s-a prescris Tamiflu de către serviciul telefonic, dar a fost diagnosticat ulterior cu pneumonie bacteriană şi spitalizat.

Cercetarea a arătat că 91% dintre medicii generalişti cred că Tamiflu nu ar trebui să mai fie administrat tuturor persoanelor care prezintă simptomele gripei A H1N1, din cauză că virusul ar putea astfel să dezvolte o rezistenţă.

Ellen Wright, un medic dintr-un cartier din sud-estul Londrei, a declarat: "Au existat numeroase complicaţii (...). Există noi dovezi că se dezvoltă o rezistenţă (a virusului) în Statele Unite, iar Administraţia lor pentru Alimentaţie şi Medicamente îşi revizuieşte politica. Este timpul ca şi Departamentul de Sănătate să o revizuiască".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici