Angela Merkel a felicitat-o pe Ursula von der Leyen pentru numirea în funcţia de preşedinte al CE

Cancelarul german Angela Merkel a felicitat-o marţi pe Ursula von der Leyen, fostul ministru german al Apărării, pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, conform Reuters.

356 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a felicitat-o pe Ursula von der Leyen pentru numirea în funcţia de preşedinte al CE

Angela Merkel a felicitat-o pe Ursula von der Leyen pentru numirea în funcţia de preşedinte al CE

„Sunt fericită deoarece un european determinat va deveni preşedintele Comisiei Europene. Deşi pierd un ministru, câştig un nou partener la Bruxelles”, a declarat cancelarul german prin intermediul unei postări pe Twitter.

Ursula von der Leyen a primit, marţi seară, votul favorabil al Parlamentului European pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Candidata a primit 383 de voturi favorabile şi 327 de voturi împotrivă.

"Mă simt foarte onorată, sunt copleşită, vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o", a declarat Ursula von der Leyen, citată de site-ul Politico.eu.

"Încrederea pe care mi-aţi acordat-o este încrederea pe care o acordaţi Europei. (...) Pentru mine, este o responsabilitate mare, iar munca începe acum. Mesajul este că vom colabora cu toţii în mod constructiv, deoarece efortul este pentru o Europă unită şi puternică", a precizat Ursula von der Leyen

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici