Angela Merkel a primit cadou 460 de sticle de vin de colecţie, cu ocazia vizitei în Republica Moldova

Cancelarul german Angela Merkel a primit cadou 460 de sticle de vin de colecţie din partea complexului Cricova, pe care l-a vizitat împreună cu premierul moldovean Vlad Filat în timpul deplasării sale în Republica Moldova, relatează PRO TV Chişinău.

408 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a primit cadou 460 de sticle de vin de colecţie, cu ocazia vizitei în Republica Moldova

Angela Merkel, la Chisinau (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După întrevederile avute cu liderii moldoveni, discursul din Parlamentul de la Chişinău şi depunerea de flori la monumentul lui Ştefan ce Mare, cancelarul german şi premierul Vlad Filat au vizitat Complexul Cricova.

Merkel, care este însoţită de membrii delegaţiei oficiale, s-a declarat impresionată de oraşul subteran.

Potrivit Pro TV Chişinău, conducerea complexului i-a dăruit cancelarului 460 de sticle de vin de colecţie, din soiurile Cabernet, Codru, Gewurz Traminer, Cahor, Marsala, Grătieşti. Sticlele vor fi păstrate însă la Cricova, iar la solicitare vor putea fi livrate cancelarului, afirmă serviciul de presă al Guvernului.

Ulterior, Vlad Filat şi ministrul de Externe, Iurie Leancă, au însoţit-o pe Angela Merkel la aeroportul din Chişinău. Drumul către aeroport a fost marcat însă de un incident, un tânăr în vârstă de 23 de ani aruncând un cocteil Molotov în maşina premierului Filat, care se afla în coloana oficială a cancelarului german. Bărbatul a fost reţinut imediat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici