Angela Merkel admite că există diferenţe profunde între ea şi preşedintele Turciei

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că există diferenţe profunde între viziunile ei şi cele ale preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, transmite France 24.

1458 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel admite că există diferenţe profunde între ea şi preşedintele Turciei

Angela Merkel admite că există diferenţe profunde între ea şi preşedintele Turciei

Declaraţia a fost făcută de Angela Merkel la sfârşitul summitului celor mai puternice 20 de economii ale lumii ce s-a desfăşurat la Hamburg. Chiar dacă a admis că există diferenţe majore între ea şi preşedintele turc, Merkel a evidenţiat că liderii prezenţi la summitul G20 au apreciat rolul pe care îl joacă Turcia în gestionarea crizei migranţilor.

Cancelarul german a afirmat că arestările efectuate anul trecut după tentativa de lovitură de stat din Turcia şi neînţelegerile legate de o bază NATO arată diferenţele profunde de viziune dintre cele două state.

Relaţiile dintre Berlin şi Ankara au funcţionat în parametrii normali până la puciul de anul trecut din Turcia, care au fost urmate de decizii ale preşedintelui Erdogan ce au stârnit criticile Berlinului.

Luna trecută, Germania a decis să-şi retragă trupele din bază NATO de la Incirlik şi să le mute la o bază din Iordan. Decizia a fost luată după ce Ankara nu a mai permis parlamentarilor germani să viziteze baza militară din Turcia.

Totodată, Erdogan a criticat şi el Germania, pe care a avertizat-o că recurge la ”o sinucidere politică”, autorităţile germane refuzând să-l lase să se adrese membrilor comunităţii turce prezente la protestele din timpul summitului.

”Germania trebuie să corecteze această eroare”, a afirmat Erdogan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici