Angela Merkel avertizează: UE va riposta "determinat şi unitar" dacă Administraţia Trump impune taxe vamale

Uniunea Europeană va riposta în mod "determinat şi unitar" în cazul în care Administraţia Donald Trump impune taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, avertizează cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

685 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel avertizează: UE va riposta "determinat şi unitar" dacă Administraţia Trump impune taxe vamale

Angela Merkel: UE va riposta "determinat şi unitar" dacă Administraţia Trump impune taxe vamale

"Încă nu cunoaştem decizia, dar, dacă vor fi impuse taxe vamale, Uniunea Europeană va riposta în mod inteligent, determinat şi unitar", a afirmat Angela Merkel la Lisabona, unde s-a întâlnit cu premierul Portugaliei, Antonio Costa.

"Măsurile analizate de preşedintele Donald Trump nu sunt conforme cu normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului", a acuzat Angela Merkel, citată de cotidianul Le Figaro şi de agenţia Reuters.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de oţel şi de 10% pentru aluminiu. Ţările din Uniunea Europeană sunt exceptate de la noile măsuri, dar excepţiile vor expira la 1 iunie. Oficiali de la Washington au semnalat că Donald Trump nu va prelungi excepţiile. În plus, surse citate de revista germană Wirtschaftswoche au afirmat că Donald Trump i-a transmis preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, că vrea să impună taxe şi la exporturile de autoturisme din Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici