Angela Merkel contează pe o bună cooperare cu Francois Hollande

Cancelarul german, Angela Merkel, a evocat luni "buna cooperare" între Berlin şi Paris şi a precizat că contează pe aceasta pentru a ajunge la soluţii rezonabile în cursul discuţiilor europene de săptămâna aceasta, de la Bruxelles, privind criza din zona euro.

141 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel contează pe o bună cooperare cu Francois Hollande

Francois Hollande şi Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aş spune că există continuitate în buna cooperare" dintre Franţa şi Germania, a declarat cancelarul, cu ocazia summitului NATO de la Chicago, răspunzând unei întrebări privind relaţiile franco-germane după sosirea la putere a noului preşedinte socialist francez, François Hollande.

"Acest lucru nu exclude eventuale poziţii divergente în contextul discuţiilor europene de săptămâna aceasta", a adăugat ea. "Dar contez pe voinţa de a ajunge la soluţii rezonabile".

"Eu lucrez în acest sens şi am avut sentimentul că la fel face şi preşedintele francez", a continuat Merkel.

Cancelarul făcea referire la Consiliul European informal de la 23 mai, în cursul căruia se va discuta în special despre euroobligaţiuni. Parisul şi Berlinul sunt în dezacord pe această temă.

Exprimându-se separat, premierul britanic, David Cameron, a apreciat că europenii "nu au făcut destule pentru a opri definitiv criza".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici