Angela Merkel este îngrijorată. Cancelarul crede că va fi „foarte dificil” ca UE să aplice măsurile de reducere a poluării

  • Cancelarul Germaniei admite că va fi "foarte dificil" ca statele UE să ajungă la un acord pentru reducerea poluării.
  • Merkel: "Eu anticipez că va fi o treabă foarte dificilă să fie adoptat acest Pact Verde".
27979 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel este îngrijorată. Cancelarul crede că va fi „foarte dificil” ca UE să aplice măsurile de reducere a poluării
Cancelarul în exerciţiu al Germaniei, Angela Merkel, a afirmat joi că va fi "foarte dificil" pentru Uniunea Europeană să ajungă la un acord pentru aplicarea Pactului Verde european, în scopul protejării climei, informează agenţia Associated Press.
 
"Eu anticipez că va fi o treabă foarte dificilă să fie adoptat acest Pact Verde. Eu nu voi mai fi în funcţie, dar voi urmări atent cât de departe va merge abilitatea pentru compromis", a afirmat Angela Merkel, în cursul unei vizite în Spania, unde a primit distincţia "Carlos al V-lea" din partea regelui Felipe al VI-lea. Angela Merkel este la finalul mandatelor de cancelar al Germaniei, urmând să se retragă după ce partidele parlamentare vor forma o nouă coaliţie guvernamentală.
 
Merkel a îndemnat cetăţenii europeni să se concentreze pe "noile oportunităţi de pe pieţe, pe noile tehnologii şi pe noile oportunităţi de lucru" apărute în contextul tranziţiei ecologice.
 
Comisia Europeană a prezentat în decembrie 2019 Pactul Verde european, care prevede reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 55% până în 2030 şi atingerea neutralităţii climatice până în 2050. Pentru a fi aplicate, măsurile, care prevăd obiective stricte în industrie şi în sectorul transporturilor, vor trebui negociate şi aprobate de Parlamentul European şi de Consiliul Uniunii Europene. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici