Angela Merkel: Este probabil să regândim relaţiile cu Ankara. Berlinul trebui să reacţioneze decisiv

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat dur actul autorităţilor turce de a aresta alţi doi cetăţeni germani, afirmând că Berlinul trebuie să aibă o reacţie decisivă, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1681 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel: Este probabil să regândim relaţiile cu Ankara. Berlinul trebui să reacţioneze decisiv

Angela Merkel: Este probabil să regândim relaţiile cu Ankara. Berlinul trebui să reacţioneze decisiv

Declaraţiile au fost făcute vineri de cancelarul german, care a mai precizat că poate va regândi relaţiile cu Ankara. Merkel a afirmat că, în actualele condiţii, nu vede oportună continuarea discuţiilor cu Ankara privind participarea la uniunea vamală a UE. Vineri, un purtător de cuvând al Ministerului german de Externe a anunţat că doi cetăţeni germani au fost arestaţi în Turcia, ridicând la 12 numărul germanilor reţinuţi în Turcia.

„Trebuie să reacţionăm decisiv”, a afirmat Merkel. Având în vedere ultimele evenimente, cancelarul german a afirmat că este ”probabil necesar să regândim” relaţiile cu Ankara.

În urmă cu doar câteva zile, Merkel a cerut Turciei eliberarea cetăţenilor germani reţinuţi în Turcia.

"Încarcerarea acestor cetăţeni este nejustificată şi cerem eliberarea lor. Ne aflăm într-o fază foarte complicată a relaţiei cu Turcia. Am vrea să avem relaţii mai bune, dar acest lucru trebuie să se întâmple odată cu îndeplinirea principiilor statului de drept", a spus Merkel în urmă cu câteva zile .

În ultimul an, autorităţile turce au arestat un număr mare de cetăţeni europeni, majoritatea fiind acuzaţi de implicarea în tentativa de lovitură de stat de anul trecut, îndreptată împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici