Angela Merkel îndeamnă Administraţia Aleksander Lukaşenko să iniţieze dialog cu opoziţia

  • Cancelarul Angela Merkel a discutat cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre criza din Belarus
  • Guvernul de la Berlin: "Cancelarul Germaniei a subliniat că Administraţia din Belarus trebuie să înceteze intervenţiile violente împotriva protestatarilor paşnici"
  • Angela Merkel îndeamnă regimul Aleksandr Lukaşenko să iniţieze dialog cu opoziţia
238 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel îndeamnă Administraţia Aleksander Lukaşenko să iniţieze dialog cu opoziţia

Angela Merkel îndeamnă Administraţia Aleksandr Lukaşenko să iniţieze dialog cu opoziţia

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat, marţi, Administraţia Aleksandr Lukaşenko, după o convorbire cu preşedintele rus Vladimir Putin, să înceteze acţiunile de reprimare şi să rezolve prin dialog actuala criză politică, anunţă Guvernul de la Berlin.

"Cancelarul Angela Merkel a discutat marţi, prin telefon, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Tema centrală a conversaţiei a fost situaţia din Belarus, după scrutinul prezidenţial din august", a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, conform site-ului instituţiei.

"Cancelarul Germaniei a subliniat că Administraţia din Belarus trebuie să înceteze intervenţiile violente împotriva protestatarilor paşnici, să elibereze deţinuţii politici şi să se implice în dialog naţional cu opoziţia şi societatea civilă, pentru rezolvarea crizei", subliniază Steffen Seibert.

Liderii ţărilor Uniunii Europene vor transmite, cu ocazia summitului extraordinar programat miercuri, un mesaj de solidaritate cu opoziţia din Belarus şi vor cere Rusiei să nu se implice în fosta republică sovietică, au afirmat oficiali UE citaţi de agenţia de presă Reuters.

Cel puţin doi protestatari au murit, iar câteva mii au fost reţinuţi în cursul demonstraţiilor izbucnite după scrutinul prezidenţial din Belarus.

Consiliul Uniunii Europene a aprobat vineri impunerea de sancţiuni regimului de la Minsk.

Rusia i-a transmis lui Aleksandr Lukaşenko disponibilitatea de a oferi asistenţă militară în caz de necesitate, în contextul protestelor.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici