Angela Merkel, mesaj de Ziua Femeii: Pandemia riscă să încetinească progresul în egalitatea de gen

  • Angela Merkel: Femeile au fost afectate în mod disproporţionat de pandemie şi sunt subreprezentate în rolurile decizionale.
  • Merkel a salutat legislaţia recentă care impune companiilor germane să includă mai multe femei în consiliile lor executive.
189 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel, mesaj de Ziua Femeii: Pandemia riscă să încetinească progresul în egalitatea de gen

Foto: Profimedia

Pandemia Covid-19 riscă să încetinească progresul în ceea ce priveşte egalitatea de gen, întrucât femeile sunt mai expuse la locurile de muncă, a spus cancelarul german Angela Merkel.

Trebuie să ne asigurăm că pandemia nu ne face să revenim la vechile tipare de gen pe care credeam că le-am depăşit", a spus Merkel într-un mesaj video lansat înaintea Zilei Internaţionale a Femeii din 8 martie, conform Ansa.

Femeile - a adăugat Merkel - au fost afectate în mod disproporţionat de pandemie şi sunt subreprezentate în rolurile decizionale.

Peste 75% dintre cei care lucrează în sectorul sănătăţii sunt femei, de la cabinetele medicilor la spitale sau laboratoare, la farmacii”, a spus Merkel, adăugând că, totuşi, doar 30% din funcţiile de conducere sunt ocupate de femei: „Nu se poate ca femeile să susţină în mare măsură societatea, dar în acelaşi timp să nu fie implicate în mod egal în deciziile politice, economice şi sociale importante".

Merkel a salutat legislaţia recentă care impune companiilor germane să includă mai multe femei în consiliile lor executive. Ea a spus că ar trebui făcut mai mult pentru sprijinul femeilor, inclusiv prin creşterea facilităţilor de îngrijire a copiilor şi a remunerării egale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici