Angela Merkel nu regretă deciziile în materie de imigraţie: "Situaţii extraordinare se întâmplă din când în când în istoria unei naţiuni, iar şeful Guvernului trebuie să acţioneze, ceea ce eu am făcut"

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat că nu regretă deloc decizia politicilor flexibile în materie de imigraţie, reiterând că nu este afectată în niciun fel de protestatarii care i-au boicotat un discurs electoral.

772 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel nu regretă deciziile în materie de imigraţie: "Situaţii extraordinare se întâmplă din când în când în istoria unei naţiuni, iar şeful Guvernului trebuie să acţioneze, ceea ce eu am făcut"

Angela Merkel nu regretă deciziile în materie de imigraţie. Merkel: Aş lua în acelaşi fel deciziile din anul 2015. A fost o situaţie extraordinară (Imagine: Hepta)

Într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag, Angela Merkel a negat că a făcut vreo eroare prin flexibilitatea faţă de imigranţi, situaţie care a permis venirea a peste un milion de extracomunitari în Germania în ultimii ani.

"Aş lua în acelaşi fel deciziile din anul 2015. A fost o situaţie extraordinară şi am luat deciziile în funcţie de ceea ce am considerat că era corect din punct de vedere politic şi umanitar", a argumentat Angela Merkel.

"Situaţii extraordinare se întâmplă din când în când în istoria unei naţiuni, iar şeful Guvernului trebuie să acţioneze, ceea ce eu am făcut", a subliniat cancelarul Germaniei.

Cu patru săptămâni înaintea scrutinului parlamentar din 24 septembrie, formaţiunea Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), se clasează pe primul loc în intenţiile de vot, cu 38%, în timp ce Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), este la nivelul de 23%, relevă un sondaj efectuat de Institutul Emnid.

Flexibilitatea cancelarului Angela Merkel în materie de imigraţie a condus la creşterea popularităţii partidului de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD), creditat cu 10% din intenţiile de vot înaintea scrutinului legislativ.

Angela Merkel i-a criticat sâmbătă pe protestatarii care au boicotat un eveniment electoral la care participa, comentând că unii oameni se exprimă doar prin huiduieli, dar avertizând că strigătele nu vor rezolva problemele Germaniei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici