Angela Merkel nu se teme că alte state UE ar putea dori să părăsească Blocul comunitar după Brexit

Cancelarul german Angela Merkel este de părere că alte state UE nu vor urma exemplul M.Britanii de a părăsi Blocul comunitar, adăugând că, în pofida diferenţelor de idei între statele membre, viziunea generală despre viitorul UE este în favoarea intensificării cooperării, notează Reuters.

1665 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel nu se teme că alte state UE ar putea dori să părăsească Blocul comunitar după Brexit

Angela Merkel nu se teme că alte state UE ar putea dori să părăsească Blocul comunitar după Brexit

Întrebată în legătură cu posibilitatea ca alte state UE să urmeze exemplulul britanic, cancelarul german a declarat pentru cotidinaul Passauer Neue Presse că "nu, deşi desigur că statele membre au idei diferite despre cum ar trebui să ne modelăm viitorul, însă calea generală este clară: mai multă cooperare".

Merkel a identificat zona securităţii, controlul frontierelor externe ale UE, politica economică şi combaterea terorismului islamic drept domenii de cooperare.

Cancelarul de la Berlin a mai adăugat că iniţierea procesului de Brexit nu va eclipsa summitul UE de sâmbâtă, ce va marca scurgerea a 60 de ani de la semnarea actului fondator al Uniunii Europene, Tratatul de la Roma.

Premierul britanic Theresa May ar urma să iniţieze miercuri procesul de Brexit.

"Munca în anii următori va avansa în ambele direcţii: Pe o parte, negocierile pentru ieşirea Marii Britanii, pe de altă parte, discuţiile despre cu să pregătim UE cu 27 de membri pentru viitor", a adăugat Merkel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici