Uniunea Creştin-Democrată, partidul Angelei Merkel, pe primul loc în preferinţele electorale, arata un sondaj

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, este pe primul loc în preferinţele electoratului din Germania în perspectiva scrutinului parlamentar programat în septembrie, relevă un sondaj de opinie difuzat miercuri.

495 afișări
Imaginea articolului Uniunea Creştin-Democrată, partidul Angelei Merkel, pe primul loc în preferinţele electorale, arata un sondaj

Uniunea Creştin-Democrată, partidul Angelei Merkel, pe primul loc în preferinţele electorale, arata un sondaj

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Forsa la comanda Stern şi RTL, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) este creditată cu 34% din voturi, cu un punct procentual mai mult decât săptămâna trecută.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), condus de fostul preşedinte al Parlamentului European Martin Schulz, ar obţine 31% din voturi.

În cazul în care cancelarul Germaniei ar fi ales prin vot direct, Angela Merkel ar fi votată de 41% dintre cetăţeni, în timp ce Martin Schulz ar fi preferat de 33%.

Sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 13-17 martie.

Citeşte şi: Bruxelles

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici