Paul Manafort, fost şef al echipei de campanie a lui Donald Trump, acuzat de SUSŢINEREA intereselor Rusiei. Legăturile dintre acesta şi Vladimir Putin

Paul Manafort, fostul şef al echipei de campanie a lui Donald Trump, a fost acuzat că a lucrat în trecut pentru un miliardar rus pentru a avansa interesele lui Vladimir Putin, potrivit unor documente dezvăluite de presa americană şi Wikileaks, citate de CNBC.

2547 afișări
Imaginea articolului Paul Manafort, fost şef al echipei de campanie a lui Donald Trump, acuzat de SUSŢINEREA intereselor Rusiei. Legăturile dintre acesta şi Vladimir Putin

Paul Manafort, fost şef al echipei de campanie a lui Trump, a fost acuzat de susţinerea intereselor Rusiei. Legăturile dintre acesta şi Vladimir Putin

Paul Manafort ar fi propus o strategie politică ambiţioasă pentru a submina opoziţia anti-rusă în fosta republică sovietică, în pofida afirmaţiilor din partea Administraţiei Donald Trump că acesta nu a lucrat niciodată în favoarea intereselor Kremlinului.

În anul 2005, Manfort a propus o strategie politică confidenţială pentru a influenţa politicile, afacerile şi acoperirea ştirilor în SUA şi Europa, în mijlocul înrăutăţirii relaţiilor dintre Guvernul George W. Bush şi Rusia.

”Consider acum că acest model ar fi în beneficiul major al Guvernului Vladimir Putin, dacă este utilizat la nivel corect cu angajamentul corespunzător pentru succes”, ar fi scris Manafort într-o notă transmisă lui Oleg Deripaska, un aliat apropiat al preşedintelui rus.

El a adăugat că efortul ”va oferi un vast serviciu poate a focaliza din nou, atât intern cât şi extern, politicile Guvernului Putin”.

Manafort a semnat la începutul anului 2006 un contract anual în valoare de 10 milioane de dolari cu compania lui Oleg Deripaska, dosarele acestei afaceri fiind obţinute de Associated Press, conform cărora cei doi ar fi menţinut o relaţie de afaceri cel puţin până în anul 2009.

Paul Manafort, şeful echipei de campanie a lui Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, a demisionat din funcţie, în contextul recentelor restructurări şi pe fondul acuzaţiilor că ar fi primit fonduri din partea unor grupuri proruse. Conform unor surse judiciare ucrainene citate de cotidianul The New York Times, Paul Manafort, şeful echipei de campanie a lui Donald Trump, a oferit în trecut consultanţă politică Partidului Regiunilor, formaţiunea fostului preşedinte prorus al Ucrainei Viktor Ianukovici. Anchetatorii ucraineni încearcă să găsească documente secrete ale companiilor cu care a colaborat Partidul Regiunilor. Note scrise arată că Paul Manafort ar fi primit 12,7 milioane de dolari, în mod secret, în perioada 2007-2012, dezvăluie Direcţia naţională anticorupţie din Ucraina. Vikor Ianukovici a fost înlăturat de la putere la începutul anului 2014 şi se află în Rusia.

Dezvăluirile despre Manafort au loc după ce Biroul Federal de Investigaţii a anunţat că efectuează o anchetă în cazul presupuselor legături între echipa de campanie a lui Donald Trump, devenit preşedinte al SUA, şi oficiali ruşi. Manafort a acuzat investigaţiile ca fiind motivate politic şi a reiterat că nu a a lucrat niciodată pentru a promova interesele Rusiei. Documentele obţinute de Associated Press demonstrează însă că legăturile acestuia cu Rusia au fost mai apropiate decît s-ar fi dezvăluit iniţial.

Noile dovezi obţinute îl leagă pe Manafort în mod direct de interesele lui Putin în regiune. Potrivit acestora, Manafort ar fi întreprins planuri pentru a deschide un birou în Moscova.

Numele lui Manafort a fost menţionat de 28 de ori în timpul audierilor comitetului congresional, majoritatea în legătură cu activitatea sa în Ucraina, contractul său cu Deripaska nefiind menţionat.

Sean Spicer, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă a declarat că Manafort ”a avut un rol limitat pentru o perioadă scurtă de timp” în cadrul campaniei prezidenţiale din SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici