FOTO VIDEO Ceremonii de comemorare a victimele atentatelor de la Bruxelles, la un an de la sângeroasele atacuri

Liderii belgieni, supravieţuitorii şi rudele celor decedaţi în urma atentatelor sinucigaşe de la Bruxelles din data de 22 martie 2016 au participat la ceremoniile de comemorare a victimelor atacurilor teroriste soldate cu 32 de morţi şi peste 300 de răniţi.

270 afișări
Imaginea articolului FOTO VIDEO Ceremonii de comemorare a victimele atentatelor de la Bruxelles, la un an de la sângeroasele atacuri

FOTO Ceremonii de comemorare a victimele atentatelor de la Bruxelles, la un an de la sângeroasele atacuri

Regele Philippe, regina Mathilde şi premierul Charles Michel au participat la ceremoniile de la aeroportul Zaventem din Bruxelles, unde teroriştii sinucigaşi au detonat două bombe în zona de plecări a aeroportului, relatează The Associated Press.

Un al treilea terorist sinucigaş a detonat ulterior o bombă la staţia de metrou Maalbek, unde de asemenea a fost organizată o ceremonie de comemorare.

Un moment de reculegere a fost ţinut la ora locală 7.58 (ora României, 8.58) la aeroport şi la ora 9.11 (ora României 10.11) la staţia de metrou Maalbek, marcând momentul exact în care în urmă cu un an s-au produs exploziile, notează Dpa.

Un monument de comemorare a victimelor triplului atentat urmează să fie dezvelit la Bruxelles.

În dimineaţa zilei de 22 martie, capitala Belgiei, Bruxelles, a fost scena a trei atacuri sinucigaşe coordonate, dintre care două la aeroportul oraşului, iar unul la staţia de metrou Maelbeek, în apropiere de sediul UE, fiind cele mai sângeroase atacuri teroriste din istoria Belgiei.

Atentatele au fost comise de trei cetăţeni belgieni radicalizaţi care aveau legătură cu reţeaua extremistă Stat Islamic.

"Le promitem ţărilor cruciate care s-au aliat împotriva Statului Islamic zile şi mai sumbre, ca reacţie la agresiunea contra noastră", transmitea organizaţia teroristă în mesajul de revendicare a atentatelor de la Bruxelles.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici