Angela Merkel şi Francois Hollande cer tragerea la răspundere a preşedintelui sirian pentru ”acţiuni criminale”

Angela Merkel, cancelarul german, şi Francois Hollande, preşedintele francez, solicită ca liderul sirian, Bashar al-Assad, să fie tras la răspundere pentru ”acţiuni criminale”, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Berlin, transmis de Reuters.

1236 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel şi Francois Hollande cer tragerea la răspundere a preşedintelui sirian pentru ”acţiuni criminale”

Angela Merkel şi Francois Hollande cer tragerea la răspundere a preşedintelui sirian pentru ”acţiuni criminale” (Imagine AFP)

Statele Unite au lansat un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria, ca reacţie la atacul chimic produs în urmă cu câteva zile.

”Doar preşedintele Assad este responsabil pentru această evoluţie”, a transmis Guvernul german în cadrul unui comunicat, după ce liderii germani şi francezi au avut vineri o convorbire telefonică.

Conform comunicatului, folosirea repetată a armelor chimice de către Assad şi crrmele împotriva sirienilor ar trebui să fie sancţionate.

”Germania şi Franţa solicită comunităţii internaţionale să organizeze împreună o campanie pentru tranziţia politică în Siria”, a anunţat Guvernul de la Berlin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici