Angela Merkel şi premierul nipon Shinzo Abe pledează pentru liber-schimb şi un acord comercial între UE şi Japonia

Cancelarul german Angela Merkel şi premierul nipon Shinzo Abe au pledat pentru negocierea cât mai rapidă a unui acord comercial între UE şi Japonia şi s-au pronunţat în favoarea libertăţii comerciale, în condiţiile unui protecţionism tot mai evident al Statelor Unite, notează Reuters.

843 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel şi premierul nipon Shinzo Abe pledează pentru liber-schimb şi un acord comercial între UE şi Japonia

Angela Merkel şi premierul nipon Shinzo Abe pledează pentru liber-schimb şi un acord comercial între UE şi Japonia

"Într-un moment în care trebuie să ne certăm cu mulţi în ceea ce priveşte liber-schimbul, frontierele deschise şi valorile democratice, este un semn bun că Japonia şi Germania nu se mai contrazic în această privinţă, ci încearcă să modeleze viitorul într-un mod care să aducă beneficii oamenilor", a declarat Merkel la Hanovra.

"Cu certitudine nu dorim bariere (…) vrem să conectăm societăţile noastre şi să le lăsăm să discute echitabil una cu cealaltă, asta înseamnă libertate de comerţ", a adăugat cancelarul german.

La rândul sau, Shinzo Abe a declarat că Tokyo îşi doreşte să susţină sistemele deschise, alături de Germania, adăugând că UE şi Japonia ar trebui să negocieze cât mai rapid un acord economic de liber schimb.

Shinzo Abe şi Angela Merkel, care au participat duminică la ceremonia de deschidere a târgului IT CeBit de la Hanovra, s-au distanţat de politicile protecţioniste afişate de noua administraţie de la Washington.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici