Angela Merkel vrea un candidat de consens la preşedinţia Germaniei

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat vineri că vrea să caute împreună cu opoziţia un candidat de consens la preşedinţia germană, după demisia lui Christian Wulff.

388 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel vrea un candidat de consens la preşedinţia Germaniei

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Vrem să avem discuţii" cu partidele de opoziţie, social-democraţi (SPD) şi ecologişti, "pentru a propune un candidat comun la alegerile viitoare pentru preşedinţia republicii", a declarat cancelarul creştin-democrat (CDU), care conduce un Guvern de coaliţie cu liberalii.

Secretarul general al social-democraţilor, Andrea Nahles, a primit favorabil această propunere. "Salut oferta cancelarului Angela Merkel de a găsi un candidat comun pentru funcţia de preşedinte", a declarat el într-un comunicat.

Preşedintele Christian Wulff, ameninţat cu pierderea imunităţii după acuzaţii de prevaricaţiune, şi-a anunţat vineri demisia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici