Anglia şi Ţara Galilor nu mai sunt majoritar creştine, arată datele unui recensământ

Anglia şi Ţara Galilor nu mai sunt majoritar creştine, arată datele recensământului din 2021, publicate recent şi citate de CNN.

1357 afișări
Imaginea articolului Anglia şi Ţara Galilor nu mai sunt majoritar creştine, arată datele unui recensământ

Anglia şi Ţara Galilor nu mai sunt majoritar creştine, arată datele unui recensământ

Ponderea celor care se defineau creştini a scăzut în cele două naţiuni britanice de la 59% în 2011 la 46% în 2021, a anunţat Oficiul Naţional de Statistică (ONS).

Numărul respondenţilor care au declarat că nu au nicio religie a crescut de la 25% în urmă cu zece ani la 37% în prezent.

De asemenea, s-a înregistrat o creştere a numărului de musulmani, de la 5% în 2011 la 6,5% în 2021.

Procentul de respondenţi care au spus că sunt budişti, hinduşi, evrei, sikh sau alţii a rămas aproximativ stabil pe parcursul deceniului, arată datele ONS.

Anglia este, din punct de vedere juridic, creştină, cu o biserică consacrată, Biserica Angliei, al cărei conducător este monarhul.

Întrebarea privind religia la recensământul din 2021 a fost voluntară. ONS a declarat că 94% dintre respondenţi au răspuns la ea, în creştere de la 93% în urmă cu un deceniu.

Procentul de persoane care se identifică ca fiind de culoare albă a scăzut uşor, de la 86% în 2011 la 82% în 2021.

Persoanele care se identifică ca fiind asiatice - un termen pe care britanicii îl folosesc în general pentru a se referi la naţiunile din Asia de Sud, inclusiv India, Pakistan şi Bangladesh - au constituit al doilea grup ca mărime, crescând de la 7,5% în 2011 la 9,3% în 2021.

Numărul persoanelor care se identifică ca fiind de culoare a crescut de la 1,8% în urmă cu zece ani la 2,5% în prezent, în timp ce procentul celor care au ales "Altele" a urcat de la 0,6% la 1,6% în decursul deceniului.

Nouă din 10 respondenţi (90%) în 2021 se identifică cu una dintre identităţile naţionale ale Regatului Unit - engleză, galeză, scoţiană, nord-irlandeză, britanică sau din Cornwall - în uşoară scădere faţă de 92% în 2011.

Naţionalitatea poloneză a fost cel mai frecvent răspuns din afara Regatului Unit, cu 1%, urmată de română, cu 0,8%. Indiană a fost ales de 0,6% dintre respondenţi, în timp ce irlandeză şi italiană au fost alese de 0,5% fiecare. Recensământul a înregistrat modele similare în ceea ce priveşte numărul de persoane care au declarat că vorbesc poloneza, româna, panjabi şi urdu.

Recensământul acoperă doar Anglia şi Ţara Galilor, două dintre cele patru naţiuni care alcătuiesc Regatul Unit. Scoţia şi Irlanda de Nord au propriul recensământ.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici