Ankara critică inculparea în SUA a unor agenţi de securitate ai preşedintelui turc implicaţi în incidente violente la Washington

Turcia cataloghează drept "părtinitoare" măsura de inculpare a mai multor agenţi de securitate ai preşedintelui Recep Erdogan implicaţi în confruntări cu protestatarii, în luna mai, în cursul vizitei lui Recep Erdogan la Washington, relatează agenţia de ştiri Reuters.

525 afișări
Imaginea articolului Ankara critică inculparea în SUA a unor agenţi de securitate ai preşedintelui turc implicaţi în incidente violente la Washington

Turcia condamnă inculparea în SUA a unor agenţi de securitate ai preşedintelui turc implicaţi în incidente violente la Washington

"Protestăm în cei mai categorici termeni faţă de acceptarea unei inculpări părtinitoare. Reacţia noastră la acest subiect a fost de asemenea transmisă ambasadorului SUA la Ankara", se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de Ministerul de Externe al Turciei.

Procuratura Districtului Columbia a anunţat, miercuri, că 19 persoane, inclusiv 15 agenţi de securitate ai preşedintelui turc, au fost inculpaţi în legătură cu incidentele violente produse, în luna mai, la Washington, în cursul vizitei lui Recep Erdogan.

Agenţii de securitate ai preşedintelui Turciei au fost implicaţi în confruntări cu protestatari, în apropierea reşedinţei ambasadorului turc la Washington, în timpul vizitei lui Recep Tayyip Erdogan.
Unsprezece persoane au fost rănite într-un incident catalogat de şeful Poliţiei din Washington drept un "atac brutal" asupra protestatarilor paşnici.

Ambasada turcă la Washington a acuzat că protestatarii ar fi avut legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie separatistă considerată drept teroristă în Turcia, SUA şi UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici