Antonio Guterres şi Federica Mogherini cer aplicarea urgentă a armistiţiului umanitar în Siria

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, şi Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, au cerut, luni, aplicarea imediată a armistiţiului umanitar în Siria adoptat sâmbătă de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, relatează cotidianul Le Monde.

156 afișări
Imaginea articolului Antonio Guterres şi Federica Mogherini cer aplicarea urgentă a armistiţiului umanitar în Siria

Antonio Guterres şi Federica Mogherini cer aplicarea urgentă a armistiţiului umanitar în Siria

Confruntările militare continuau luni în Siria, inclusiv în Ghuta, la periferia Damascului, în pofida armistiţiului cerut de Naţiunile Unite.

"Salut adoptarea rezoluţiei" de către Consiliul de Securitate ONU, a declarat Antonio Guterres.

"Dar aştept ca rezoluţia să fie aplicată imediat, pentru a permite operaţiunile umanitare, pentru evacuarea celor grav bolnavi ori răniţi, pentru atenuarea suferinţelor poporului sirian", a spus Guterres.

"Rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU nu au sens dacă nu sunt respectate. Situaţia din Ghuta de Est, în special, nu suportă amânare. A venit momentul să punem capăt acestui iad pe pământ", a adăugat Antonio Guterres, subliniind că "Naţiunile Unite sunt pregătite să intervină".

La rândul său, Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a cerut implementarea imediată a acordul de încetare a focului. "Acest armistiţiu trebuie aplicat imediat. Rezoluţia Consiliului de Securitate ONU reprezintă prima etapă, necesară şi încurajatoare, dar situaţia pe teren se deteriorează dramatic, mai ales din punct de vedere umanitar", a spus Federica Mogherini.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat sâmbătă seară, în unanimitate, o rezoluţie prin care cere instituirea unui armistiţiu umanitar în Siria cu durata de 30 de zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici