Antony Blinken: Nu căutăm un conflict cu Rusia, dar suntem pregătiţi pentru el

NATO îşi va apăra toţi aliaţii şi teritoriul împotriva unui atac al Rusiei, a declarat vineri secretarul de stat american Antony Blinken, la sosirea la Bruxelles pentru o reuniune a miniştrilor de externe ai alianţei.

2657 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken: Nu căutăm un conflict cu Rusia, dar suntem pregătiţi pentru el

Antony Blinken: Nu căutăm un conflict cu Rusia, dar suntem pregătiţi pentru el

„Alianţa noastră este o alianţă defensivă. Nu căutăm niciun conflict. Dar dacă un conflict vine la noi, suntem pregătiţi pentru el şi vom apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO", a declarat Antony Blinken, condamnând totodată ceea ce a numit atacurile ruseşti asupra civililor din Ucraina, potrivit Reuters.
 
„Iar peste noapte, am văzut şi rapoarte despre atacul împotriva unei centrale nucleare. Acest lucru nu face decât să demonstreze nesăbuinţa acestui război şi importanţa de a-i pune capăt, precum şi importanţa ca Rusia să-şi retragă toate trupele şi să se angajeze cu bună credinţă în eforturile diplomatice”.
 
Un incendiu a izbucnit vineri noapte la cea mai mare centrală nucleară din Europa, situată în Zaporizhzhya, potrivit unui anunţ făcut de angajaţii centralei şi de primarul oraşului Enerhodar din apropiere. Oficialii ucraineni susţin că incendiul a izbucnit din cauza asediului trupelor ruse atacă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici