Antony Blinken, turneu în Orientul Mijlociu, în cadrul eforturilor diplomatice în conflictul israelo-palestinian

  • Secretarul de Stat american, Antony Blinken, efectuează un turneu în Orientul Mijlociu, în cadrul eforturilor diplomatice în conflictul israelo-palestinian.
  • Antony Blinken se va deplasa în Israel, Cisiordania, Egipt şi Iordania.
  • Departamentul de Stat: Vizita are rolul "consolidării armistiţiului şi reducerii riscurilor unor noi confruntări în următoarele luni."
123 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken, turneu în Orientul Mijlociu, în cadrul eforturilor diplomatice în conflictul israelo-palestinian

Antony Blinken, turneu în Orientul Mijlociu, în cadrul eforturilor diplomatice în conflictul israelo-palestinian

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, efectuează, începând de luni, un turneu în Israel, Cisiordania, Egipt şi Iordania, în cadrul eforturilor diplomatice pentru reducerea tensiunilor între Israel şi palestinieni, anunţă Departamentul de Stat.
 
"Secretarul de Stat Antony Blinken se va deplasa la Ierusalim, Ramallah, Cairo şi Amman, în intervalul 24-27 mai. Turneul are loc la solicitarea preşedintelui Joseph Biden. Blinken se va deplasa prima dată la Ierusalim, unde se va întâlni cu preşedintele israelian, Reuven Rivlin, cu premierul Benjamin Netanyahu, cu ministrul de Externe, Gabi Ashkenazi, şi cu alţi oficiali israelieni de rang înalt", transmite Departamentul de Stat, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu, vizualizat de MEDIAFAX.
 
"La Ramallah, Antony Blinken se va întâlni cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, cu premierul Mohammad Shtayyeh şi cu alţi oficiali de rang înalt din cadrul Autorităţii Palestiniene. Blinken se va deplasa apoi la Cairo, pentru o întrevedere cu preşedintele Egiptului, Abdel Fattah Al Sisi, şi cu ministrul de Externe, Sameh Shoukry. Secretarul de Stat va încheia turneul printr-o vizită la Amman, pentru o întâlnire cu Majestatea Sa regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi cu vicepremierul şi ministrul de Externe, Ayman Safadi", precizează Departamentul de Stat.
 
"Statele Unite s-au implicat în diplomaţie intensă pentru a pune capăt ostilităţilor din Fâşia Gaza. Secretarul de Stat Antony Blinken se deplasează în regiune pentru a discuta despre eforturile ulterioare în scopul consolidării armistiţiului şi reducerii riscurilor unor noi confruntări în următoarele luni", subliniază Departamentul de Stat de la Washington.
 
Israelul şi organizaţia islamistă Hamas au ajuns vineri la un armistiţiu, după 11 zile de confruntări militare soldate cu 320 de morţi în Fâşia Gaza. În total, 8.538 de persoane au fost rănite în teritoriile palestiniene Fâşia Gaza şi Cisiordania. În Israel, bilanţul atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza în perioada 10-20 mai şi al violenţelor interetnice a fost de 12 morţi şi de 2.496 de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici