Anularea vizelor pentru români, un semnal atât pentru Bucureşti cât şi pentru Bruxelles

Anularea vizelor pentru românii care călătoresc în R.Moldova reprezintă un semnal atât pentru Bucureşti cât şi pentru Bruxelles, Uniunea Europeană condiţionând demararea negocierilor în vederea Acordului de Asociere cu UE, a decarat un fost oficial moldovean pentru Europa Liberă.

14 afișări
Imaginea articolului Anularea vizelor pentru români, un semnal atât pentru Bucureşti cât şi pentru Bruxelles

Anularea vizelor pentru români, un semnal atât pentru Bucureşti cât şi pentru Bruxelles (Imagine: Mediafax Foto)

"Acum vor urma acţiuni coerente, hotărâte pentru a debloca relaţiile Chişinăului cu Bucureştiul", apreciază Iurie Leanca, fost adjunct al ministrului de Externe în perioada 1998-1999 şi membru al Partidului Liberal Democrat, adăugând că următorul pas ar trebui să fie "pentru început o întâlnire a miniştrilor de Externe".

În ceea ce priveşte deschiderea a două noi consulate, la Cahul şi Bălţi, Leancă a declarat că opţiunile vor fi analizate în ansamblu.

"Deschiderea acestor două consulate, precum şi a consulatului Republicii Moldova la Iaşi este o necessitate fiindcă mulţi cetăţeni moldoveni vor avea de parcurs o distanţă mult mai mică şi se vor confrunta cu mai puţină birocraţie", a explicat acesta.

"Pe de altă parte, eventuala semnare a Acordului privind micul trafic la frontieră va impune prezenţa unui consulat moldovenesc în zona limitrofă (...).Noul Guvern de la Chişinău va demonstra voinţă politică şi se va mişca cât se poate de rapid, cât se poate de coerent şi sunt convins că această promtitudine va beneficia de sprijinul adecvat şi din partea partenerilor noştri de la Bucureşti", a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici