Anunţurile pentru locuri de muncă în abatoarele din Germania nu sunt ce par a fi. Ce îi aşteaptă pe românii care merg în afară

  • Munca în abatoarele din Germania nu este cum se vede din anunţ
  • Două firme cu nume diferite trimit forţă de muncă în acelaşi loc sub aceleaşi condiţii
  • Cazarea şi masa este plătită de toţi cei care ajung în abatoarele din Germania
2955 afișări
Imaginea articolului Anunţurile pentru locuri de muncă în abatoarele din Germania nu sunt ce par a fi. Ce îi aşteaptă pe românii care merg în afară

Abatoarele din Germania.

Intermedierea forţei de muncă a fost interzisă prin lege în Germania. Totuşi, în România există un număr mare de oferte care circulă pe internet.
 
 
În acest sens am încercat să intrăm în legătură cu un angajator care trimite forţă de muncă în abatoarele din Germania. Odată ajunşi acolo, cei trimişi la muncă au nevoie de un test PCR negativ iar dacă din nefericire sunt găsiţi pozitivi ei vor fi carantinaţi 2 săptămâni. De la bun început ei sunt informaţi că masa şi-o asigură ei, chiar şi castronul sau farfuria din care trebuie să mănânce. 
 
 
 
  • „Este vorba de muncă necalificată în abator în Germania. În localitatea Reda, cam la 100 de km de Dortmund. Se lucrează ca necalificat în abator de vită şi porc la ambalare şi etichetare. Salariul este de 10 euro brut pentru ora efectiv lucrată. Rămâneţi în mână cu 1.200 - 1.400 de euro lunar. Mâncare nu vi se oferă deci vă priveşte pe dumneavoastră iar cazarea este asigurată contra-cost. Deci cazările se fac în apartamente sau în case din acelea tip pensiune. În cameră se stă 2-3 persoane, aveţi pat dulap separat, baia şi bucătăria sunt la comun. După 25 ianuarie avem prima plecare, se pleacă de la sediul nostru din Braşov”, spune Lavinia, angajator abator Germania Global SRL .
 
 
În ciuda faptului că aceasta îi trimite la muncă pe toţi cei care o sună, când a fost rugată să ne transmită un număr de telefon al unei persoanane care lucrează acolo pentru a povesti despre condiţii, Lavinia a răspuns că nu are cum să ne ajute. 
 
  • „Păi vorbiţi cu mine despre condiţii. Nu vă pot da un număr de telefon al unui muncitor. Nici măcar nu cunosc numerele muncitorilor. Dar peste tot sunt cazuri că asta, noi chiar nu putem să controlăm. Au fost cazuri,vă daţi seama”, s-a scuzat reprezentanta firmei.
 
 
Culmea, tot pe internet există o altă firmă care postează un anunţ aproape identic şi trimite oamenii în acelaşi loc sub aceleaşi condiţii. 
 
 
  • „Lângă Dortmund. Salariu între 1.200 şi 1.400 de euro în funcţie de orele muncite. Două trei persoane în cameră, numai cuplurile au cameră de două persoane”, spune Florin, angajator abator Germania, Tonnies. 
 

Realitatea bate internetul

 
 
POTRIVIT ANUNŢULUI:
 
  • 2 pers. max./ cameră
  • Cazare contra cost: 150 - 250 euro/lună
  • Program lucru: 8-10 ore/zi 5zile/săptămână
  • Salariu: 1.300 - 1.700 euro net
  • Cu experinţă: 10 - 17.50 EUR/oră brut
  • Salariu cu experienţă: 2.500 - 2.800 EUR brut
  • Fără experienţă: 10.15 EUR/oră brut
  • Fără experienţă: 1.800 - 2.050 EUR brut
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici