Apar noi informaţii. Un sistem militar ultrasecret al SUA a înregistrat implozia submersibilului Titan

Un sistem militar ultrasecret de detectare acustică destinat să detecteze submarinele inamice a auzit pentru prima dată ceea ce Marina americană a suspectat că ar fi fost implozia submersibilului Titan la câteva ore după ce acesta şi-a început călătoria, au declarat oficialii implicaţi în căutări pentru WSJ.

69726 afișări
Imaginea articolului Apar noi informaţii. Un sistem militar ultrasecret al SUA a înregistrat implozia submersibilului Titan

Apar noi informaţii. Un sistem militar ultrasecret al SUA a înregistrat implozia submersibilului Titan

La scurt timp după dispariţia submersibilului Titan, duminică, sistemul american a detectat ceea ce a suspectat a fi sunetul unei implozii în apropierea locului unde au fost descoperite joi resturile şi a raportat constatările sale comandantului Gărzii de Coastă aflat la faţa locului, au declarat oficialii americani din domeniul apărării.

Deşi Marina nu a putut spune cu certitudine că sunetul provenea de la Titan, descoperirea a jucat un rol în restrângerea sferei de căutare a navei înainte ca resturile acesteia să fie descoperite joi, au declarat oficialii.

"Marina americană a efectuat o analiză a datelor acustice şi a detectat o anomalie în concordanţă cu o implozie sau o explozie în vecinătatea generală a locului în care submersibilul Titan funcţiona atunci când comunicaţiile au fost pierdute", a declarat un înalt oficial al Marinei americane pentru The Wall Street Journal într-o declaraţie.

"Deşi nu sunt definitive, aceste informaţii au fost imediat împărtăşite cu comandantul incidentului pentru a ajuta la misiunea de căutare şi salvare în curs de desfăşurare", a adăugat acesta.

Marina Militară a cerut ca sistemul specific utilizat să nu fie menţionat, invocând motive de securitate naţională. Acesta este utilizat în mod normal pentru a detecta submarinele inamice.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici