APCE propune înfiinţarea unui tribunal penal pentru urmărirea ruşilor acuzaţi de crime de război

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat o rezoluţie prin care solicită statelor membre şi observatorilor să înfiinţeze un tribunal penal internaţional cu puterea de a investiga şi urmări în justiţie politicienii şi soldaţii ruşi care ar fi comis crime de război în Ucraina.

326 afișări
Imaginea articolului APCE propune înfiinţarea unui tribunal penal pentru urmărirea ruşilor acuzaţi de crime de război

Sursa foto: Profimedia

Conform CNN, APCE a precizat joi, într-o declaraţie, că a adoptat în unanimitate o rezoluţie pentru "înfiinţarea urgentă a unui tribunal penal internaţional ad-hoc, cu mandat de investigare şi urmărire penală a agresiunilor presupuse a fi fost comise de conducerea politică şi militară a Federaţiei Ruse".

Adunarea este formată din 324 de parlamentari din parlamentele naţionale ale celor 47 de state membre ale Consiliului Europei. Consiliul Europei - care nu trebuie confundat cu Consiliul Uniunii Europene - este principala organizaţie pentru drepturile omului de pe continent.

"Adunarea este îngrozită de rapoartele privind utilizarea violului şi a torturii ca arme de război", a adăugat organizaţia.

APCE propune ca tribunalul să fie înfiinţat la Strasbourg, eventual în cooperare cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici