Apel umanitar pentru Albania. Crucea Roşie anunţă cum pot fi ajutate victimele cutremurului

Crucea Roşie Română anunţă campania “Apel umanitar pentru Albania”. Începând de vineri se pot face donaţii de 2 euro prin SMS la numarul 8826 în toate reţelele de telefonie mobilă, se arată pe site-ul Crucii Roşii.

677 afișări
Imaginea articolului Apel umanitar pentru Albania. Crucea Roşie anunţă cum pot fi ajutate victimele cutremurului

Apel umanitar pentru Albania. Crucea Roşie anunţă cum pot fi ajutate victimele cutremurului

În data de 26 noiembrie un cutremur devastator cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în Albania, la 30 km vest de Tirana. În urma seismului, 51 de persoane au fost ucise, 10 persoane sunt în continuare date dispărute, 750 de oameni au fost răniţi, 100. 000 de persoane sunt afectate direct şi au nevoie de asistenţă umanitară. Dezastrul a făcut ca 300 de case să fie puse la pământ, iar alte 8.000 de imobile să fie afectate.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Albania în colaborare cu autorităţile naţionale au luat măsuri imediate pentru a asigura operaţiunile de salvare şi distribuirea de materiale de primă necesitate către populaţie. Acţiunile Crucii Roşii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, paturi, sprijin alimentar, servicii de asistenta psihosocială. precum şi prim ajutor de baza şi adăpost.

Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Crucea Roşie Română sprijină acţiunile Crucii Roşii din Albania cu o donaţie de 3.000 de euro, se arată pe site-ul instituţiei.

“Mulţi oameni şi-au pierdut casele şi persoanele dragi. Mii de persoane afectate vor avea nevoie de sprijin continuu pentru a reveni la o viata normala. Pentru a amplifica acest sprijin umanitar, apelam la rândul nostru la populatia din România să doneze.”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

Începând de astazi, 6 decembrie 2019, este disponibil numarul de SMS 8826, prin care se pot face donaţii de 2 euro în toate reţelele de telefonie mobilă. Sunt disponibile şi donaţiile online pe site-ul www.crucearosie.ro sau donaţii în conturile special deschise la BRD-Agentia Piata Romană:

RO31BRDE410SV21981334100 LEI

RO62BRDE410SV21981684100 EUR

Toate fondurile colectate vor fi direcţionate către Societatea Naţională de Cruce Roşie din Albania.

Totodată, guvernul albanez a lansat o campanie de strângere de fonduri şi portalul online e-Albania https://e-albania.al/donate/ .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici