Apelul telefonic al lui Anders Breivik către poliţie, difuzat în premieră. Ascultă aici înregistrarea

O înregistrare a apelului telefonic pe care Anders Breivik l-a efectuat înainte de a-şi încheia masacrul de pe insula norvegiană Utoya şi în care afirma că vrea să se predea a fost difuzată joi pentru prima dată.

1805 afișări
Imaginea articolului Apelul telefonic al lui Anders Breivik către poliţie, difuzat în premieră. Ascultă aici înregistrarea

Înregistrare a apelului telefonic al lui Anders Breivik către poliţie, difuzată în premieră (IMagine: Mediafax Foto/AFP)

Breivik, care urmează să fie judecat anul viitor, a recunoscut că a ucis 69 de persoane pe insula Utoya şi alte opt într-un atac cu bombă la Oslo.

În înregistrare, realizată la 50 de minute după ce acesta ajunsese pe insulă, Breivik îi spune calm operatorului: "Bună ziua, numele meu este Anders Behring Breivik de la mişcarea de rezistenţă anticomunistă norvegiană. Sunt pe insula Utoya în acest moment şi vreau să mă predau", relatează Daily Mirror, în ediţia electronică.

Breivik a efectuat acest apel de pe un telefon mobil. După 30 de secunde, convorbirea s-a întrerupt, în momentul în care Breivik a fost rugat să îşi repete numele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici