Apelurile lui Trump au rămas fără ecou în faţa instanţei. Fostul preşedinte nu poate amâna procesul în care este anchetat pentru modul în care a gestionat documente clasificate

Consilierul special al SUA, Jack Smith i-a cerut judecătorului federal care prezidează urmărirea penală a lui Donald Trump să respingă cererea fostului preşedinte de a amâna procesul penal.

343 afișări
Imaginea articolului Apelurile lui Trump au rămas fără ecou în faţa instanţei. Fostul preşedinte nu poate amâna procesul în care este anchetat pentru modul în care a gestionat documente clasificate

Sursa foto: MediafaxFoto

Procurorii de la biroul lui Smith şi-au reînnoit cererea ca judecătorul Aileen Cannon să programeze procesul lui Trump pentru 11 decembrie, spunându-i că „nu există nicio bază de drept sau de fapt” pentru a amâna.

„Instanţa ar trebui să respingă invitaţia inculpaţilor de a amâna examinarea unei date de proces şi ar trebui să stabilească selecţia juriului începând cu data de 11 decembrie 2023”, au scris ei.

Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la preşedinţia din 2024, a pledat nevinovat în instanţa federală de pe 13 iunie din Miami. Fostul preşedinte este acuzat că ar fi păstrat ilegal documente clasificate atunci când şi-a părăsit mandatul în 2021 şi a încercat să obstrucţioneze justiţia atunci când guvernul federal a încercat să le recupereze.

„Preşedintele Trump candidează pentru preşedinţia Statelor Unite şi este în prezent probabilul candidat al Partidului Republican. Această întreprindere necesită o cantitate enormă de timp şi energie, iar acel efort va continua până la alegerile din 5 noiembrie 2024”, au declarat procurorii.

Cannon a stabilit iniţial procesul pentru 14 august, o dată căreia ambele părţi se opun, deoarece spun că vor avea nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti. Echipa lui Smith a încercat să amâne până pe 11 decembrie.

Procurorii federali şi avocaţii lui Trump urmează să apară marţi în faţa lui Cannon într-un tribunal federal din Florida pentru a discuta despre programare şi alte probleme logistice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici