Aplicaţii de instruire a poliţiştilor din R. Moldova

Ministerul moldovean de Interne a organizat ample aplicaţii de instruire a poliţiştilor, la două săptămâni după protestele violente de la 7 aprilie, informează PRO TV Chişinău.

11 afișări
Imaginea articolului Aplicaţii de instruire a poliţiştilor din R. Moldova

Aplicaţii de instruire a poliţiştilor din R. Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit imaginilor filmate cu un telefon mobil, care au fost publicate pe site-ul Jurnaltv, aplicaţiile desfăşurate în apropierea unei clădiri părăsite din Chişinău au implicat "manifestanţi", scutieri, pietre şi gaze lacrimogene.

În imagini se poate vedea cum un grup de aproximativ 100 de persoane "atacă" cu pietre mai mulţi scutieri. Poliţiştii resping "atacurile" mulţimii, folosind şi fumigene. Ministerul moldovean de Interne nu a comentat aceste informaţii.

Opoziţia nemulţumită de victoria comuniştilor la alegerile legislative de la 5 aprilie a organizat manifestaţii la Chişinău, care au degenerat în violenţe la 7 aprilie, sediile Parlamentului şi Preşedinţiei fiind devastate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici