Aprecierea pozitivă a alegătorilor americani pentru Hillary Clinton este în scădere

Candidatul pentru învestitura Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite Hillary Clinton a înregistrat o scădere în ceea ce priveşte aprecierea pozitivă a electoratului american, potrivit unui sondaj NBC/Wall Street Journal.

20 afișări
Imaginea articolului Aprecierea pozitivă a alegătorilor americani pentru Hillary Clinton este în scădere

Aprecierea pozitivă a alegătorilor americani pentru Hillary Clinton este în scădere (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sondajului, senatorul de New York a înregistrat o scădere de opt puncte în decurs de două săptămâni, situându-se la pragul de 37 de procente. Ea a fost percepută negativ de 48 la sută dintre alegători, în săptămână în care a recunoscut că a exagerat atunci când a evocat circumstanţele vizitei sale în Bosnia, din 1996.

Şi adversarul democrat al lui Clinton, senatorul Barack Obama, a înregistrat o scădere în ceea ce priveşte percepţia pozitivă a publicului, de la 51 la 49 de procente, conform sondajului.

Clinton şi Obama sunt adversari în cursa pentru obţinerea învestiturii democrate.

Sondajul a fost realizat în urma unui discurs susţinut de Obama săptămâna trecută, despre fenomenul rasist din Statele Unite.

Potrivit NBC, 32 la sută dintre respondenţi consideră că Obama "a abordat suficient această problemă", în timp ce 26 la sută cred că el trebuia să ofere mai multe detalii despre controversa cu pastorul său.

Circa 55 la sută dintre persoanele interogate s-au declarat "deranjate" de înregistrările cu pastorul Jeremiah Wright, transmise la televiziune şi pe Internet, conform sondajului.

Circa 60 la sută dintre respondenţi consideră că Obama este cel care va putea uni ţara în cazul în care va fi ales, spre deosebire de 58 la sută, care cred acest lucru despre Hillary Clinton.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 700 de alegători, de luni şi până joi, şi are o marjă de eroare de 3,7 puncte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici