Aproape 1.200 de persoane au compărut în faţa justiţiei, după revoltele din Marea Britanie

Aproape 1.200 de persoane, între care numeroşi minori, suspectate de participare la revoltele de săptămâna trecută din Marea Britanie, s-au prezentat în faţa justiţiei, potrivit datelor publicate marţi de Ministerul britanic al Justiţiei.

208 afișări
Imaginea articolului Aproape 1.200 de persoane au compărut în faţa justiţiei, după revoltele din Marea Britanie

Aproape 1.200 de persoane au compărut în faţa justiţiei, după revoltele din Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, 1.179 de suspecţi au fost prezentaţi în faţa unui judecător, a precizat ministerul, care a publicat date cu privire la înfăţişările desfăşurate până luni la prânz.

O cincime dintre suspecţii care au compărut în justiţie şi a căror vârstă a fost comunicată au între zece şi 17 ani (21 la sută), restul fiind adulţi.

În aproape două treimi dintre cazurile analizate de justiţie, suspecţii au fost menţinuţi în detenţie, după prima lor înfăţişare, a adăugat ministerul.

Unele tribunale au lucrat zi şi noapte, pentru a face faţă, în ultimele zile, afluxului de suspecţi, în urma revoltelor fiind arestate peste 2.300 de persoane. Pentru prima dată, unele tribunale de la Londra au rămas deschise inclusiv duminica.

Marţi, un tânăr în vârstă de 16 ani, acuzat de uciderea unui pensionar în timpul violenţelor de la Londra, a fost prezentat în faţa unui tribunal din capitală, care l-a menţinut în detenţie.

Mama acestuia, în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat alături de fiul său, sub acuzaţia de obstrucţionare a justiţiei. Acesteia i-a fost refuzată o cerere de eliberare condiţionată.

Marea Britanie a fost afectată, săptămâna trecută, de cele mai importante revolte din ultimii 30 de ani. Sute de magazine au fost atacate şi jefuite, iar numeroase clădiri au fost incendiate. Cinci persoane au fost ucise în timpul acestor violenţe urbane, dintre care două la Londra, iar alte trei la Birmingham, în centrul Angliei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici