Aproape 100 de imigranţi s-au înecat joi în sudul Mării Mediterane, în largul Libiei

Aproape 100 de imigranţi s-au înecat după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat joi în sudul Mării Mediterane, în largul Libiei, anunţă Paza de Coastă libiană, citată de site-ul agenţiei Reuters.

633 afișări
Imaginea articolului Aproape 100 de imigranţi s-au înecat joi în sudul Mării Mediterane, în largul Libiei

Aproape 100 de imigranţi s-au înecat joi în sudul Mării Mediterane, în largul Libiei

Ayoub Qassem, un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă, a declarat că 23 de imigranţi au fost salvaţi în largul localităţii Gargaresh, situată la periferia oraşului Tripoli. Potrivit supravieţuitorilor, la bordul navei erau 120 de imigranţi.

"Cel puţin 97 de persoane sunt dispărute, inclusiv 15 femei şi copii", a declarat Qassem.

Libia este principalul punct de plecare pentru imigranţii care vor să ajungă în Uniunea Europeană. Peste 150.000 de extracomunitari plecaţi din Libia au ajuns în Italia în ultimii trei ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici