Aproape 150 de activişti pentru drepturi civice, arestaţi preventiv în China

Autorităţile chineze au arestat preventiv, în ultimele zile, 146 de activişti pentru drepturile omului, printre ei figurând şi 11 cetăţeni britanici, informează site-ul agenţiei DPA.

115 afișări
Imaginea articolului Aproape 150 de activişti pentru drepturi civice, arestaţi preventiv în China

Aproape 150 de activişti pentru drepturi civice, arestaţi preventiv în China (Imagine: Shutterstock)

Între timp, 124 dintre persoanele arestate preventiv au fost eliberate, fiind cercetate sub control judiciar.

Zece suspecţi sunt încă în detenţie, iar alţi 12 nu pot fi contactaţi, fiind consideraţi dispăruţi, potrivit unei organizaţii pentru drepturile omului din Hong Kong.

Ministerul chinez pentru Ordinea Publică a confirmat arestările, afirmând că a fost destructurată "o reţea infracţională majoră care perturba siguranţa publică".

Ministerul de Externe de la Londra a anunţat că 11 cetăţeni britanici sunt deţinuţi în China. "Personalul consular a luat legătura cu cetăţenii aflaţi în arest preventiv şi încercăm să obţinem informaţii de la autorităţile chineze", a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei.

Regimul comunist de la Beijing este criticat frecvent pentru încălcarea drepturilor omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici