Aproape 2.000 de fetuşi morţi, găsiţi într-un templu budist din Bangkok

Încă 1.700 de fetuşi, probabil proveniţi de la clinici ilegale de avort, au fost descoperiţi, vineri, într-un templu budist din centrul oraşului Bangkok, a anunţat Poliţia, după ce în această săptămână au fost găsiţi alţi peste 340.

463 afișări
Imaginea articolului Aproape 2.000 de fetuşi morţi, găsiţi într-un templu budist din Bangkok

Aproape 2.000 de fetuşi morţi, găsiţi într-un templu budist din Bangkok (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În această săptămână alţi peste 340 fetuşi au fost găsiţi într-un templu budist din Bangkok, ei fiind descoperiţi după ce localnicii au reclamat mirosul insuportabil.

Vineri, aproximativ 1.700 de fetuşi, înveliţi în plastic, au fost găsiţi în două camere mortuare.

"În total, 1.654 fetuşi au fost găsiţi în cele două camere", a declarat, pentru AFP, Sombat Milintajinda, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, adăugând că unele cadavre erau stocate de peste un an.

Aceste descoperiri au şocat ţara şi a reaprins dezbaterea privind avortul, în Thailanda, unde este interzisă întreruperea sarcinilor, singurele excepţii fiind acele cazuri în care reprezintă un pericol mortal pentru mamă sau dacă este rezultatul unui viol.

Această poveste "relevă gravitatea problemei", a declarat primul-ministru thailandez Abhisit Vejjajiva.

Demnitarul însă a respins ipoteza unei modificări legislative, pe care el a descris-o ca fiind "suficient de flexibilă".

Departamentul de Sănătate Publică, care a lansat a ofensivă la adresa clinicilor ilegale de avort în urma acestor descoperiri, a informat că cifra de avort ilegal a ajuns la 80.000 într-un an, în Thailanda, unde se înregistrează peste un milion de sarcini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici