Aproape 250 de persoane au murit joi în violenţele din Siria, cel mai mare bilanţ în 16 luni

Cel puţin 248 de persoane, dintre care 109 civili, au murit joi în luptele din Siria, fiind "cel mai mare bilanţ documentat în 16 luni", a declarat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

179 afișări
Imaginea articolului Aproape 250 de persoane au murit joi în violenţele din Siria, cel mai mare bilanţ în 16 luni

Aproape 250 de persoane au murit joi în violenţele din Siria, cel mai mare bilanţ în 16 luni (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Joi seară, bilanţul violenţelor era de 109 civili, 93 de soldaţi şi 46 de militanţi sau dezertori, conform directorului OSDO Rami Abdel Rahmane. Luptele între forţele armatei siriene şi rebelii Armatei siriene libere (ASL) s-au concentrat în Damasc, însă au avut loc şi la Homs, Alep, Idleb şi Hama, conform ONG-ului.

"Este cel mai mare bilanţ documentat în aceste 16 luni", a asigurat acesta. Cifra ar putea creşte "nu este finală deoarece aceste confruntări continuă şi există victime sub dărâmături în mai multe cartiere şi nu am reuşit să identificăm mai mulţi soldaţi ucişi", a adăugat acesta.

Luptele, cele mai violente de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad în martie 2011, se desfăşoară de duminică seară în mai multe cartiere ale capitalei siriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici