Aproape jumătate dintre şcolile publice din Kansas City vor fi închise

Aproape jumătate dintre şcolile publice din Kansas City, oraş situat în statul american Missouri, vor fi nevoite să se închidă din motive bugetare, după ce au înregistrat de mai mulţi ani un declin al efectivelor şcolare şi o scădere a rezultatelor.

13 afișări
Imaginea articolului Aproape jumătate dintre şcolile publice din Kansas City vor fi închise

Aproape jumătate dintre şcolile publice din Kansas City vor fi închise (Imagine: Mediafax Foto)

Şcolile din oraş, adesea situate în cartiere sărace şi ai căror elevi sunt în majoritate afroamericani, au înregistrat o reducere la jumătate a efectivelor în ultimii zece ani, părinţii preferând să-i înscrie pe copiii lor în şcoli private sau la alte academii.

Rezultatele şcolare au scăzut în paralel în acest oraş cu 480.000 de locuitori, care se clasează pe locul 35 în Statele Unite în funcţie de populaţie.

Administraţia şcolară a votat miercuri închiderea a 26 dintre cele 59 de şcoli din oraş.

Rectorul academiei, John Covington, a apărat această decizie joi, explicând că este singurul mod de a respecta un buget anual de 50 de milioane de dolari.

"Economiile pe care le vom realiza vor fi consacrate unor programe care vor ajuta (elevii). Aceasta va include o prelungire a zilei şcolare şi a anului şcolar", a explicat el.

Circa 700 de persoane, dintre care 268 de profesori, ar urma să îşi piardă posturile în urma închiderii acestor şcoli, un fenomen care se răspândeşte în SUA, din cauza dificultăţilor bugetare legate de criză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici