Aproximativ 1.700 de persoane, evacuate în urma exploziilor din apropiere de Sofia

Aproximativ 1.700 de persoane au fost evacuate în urma exploziilor produse joi în cartierul Celopecene din Sofia, a anunţat ministrul bulgar pentru Situaţii de Urgenţă, Emel Etem.

35 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.700 de persoane, evacuate în urma exploziilor din apropiere de Sofia

Aproximativ 1.700 de persoane, evacuate în urma exploziilor din apropiere de Sofia (Imagine: Mediafax/AFP)

Etem i-a cerut primarului Sofiei, Boiko Borisov, şi autorităţilor locale să ia măsuri pentru protejarea şi ajutarea populaţiei, potrivit site-ului Novinite.com.

Potrivit ministrului, toate familiile ale căror case au fost avariate în explozie vor fi despăgubite de Guvern.

Mai multe explozii s-au produs joi dimineaţă la un depozit militar din capitala Bulgariei, cel puţin o persoană fiind rănită.

În imediata apropiere a depozitului de armament locuiesc aproximativ 200 de persoane, iar autorităţile au anunţat că acestea vor fi cazate în centre speciale dacă nu vor putea reveni la propriile case joi seara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici