Aproximativ 100.000 de persoane au rămas fără electricitate în Belgia

Aproximativ 100.000 de locuinţe din regiunea Tournai, în vestul Belgiei, au rămas fără energie electrică, luni, din cauza ninsorilor abundente, a anunţat Elia, compania care administrează reţeaua belgiană de distribuţie a electricităţii.

268 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 100.000 de persoane au rămas fără electricitate în Belgia

Aproximativ 100.000 de persoane au rămas fără electricitate în Belgia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În urma unei combinaţii deoesebite de condiţii meteorologice - ninsori, nivel ridicat de umiditate, temperaturi apropiate de zero şi vânt într-o direcţie şi deosebit de puternic - care au favorizat rămânerea zăpezii pe cabluri, reţeaua de înaltă tensiune a Elia a înregistrat mai multe ruperi ale liniilor, determinând întreruperi de electricitate, în special în regiunea Tournai", a explicat Elia într-un comunicat.

"Trei stâlpi de înaltă tensiune au fost avariaţi (...) iar conductorii (cablurile) electrici au căzut pe autostrada A17 (Gand-Lille), care a fost închisă circulaţiei", adaugă textul.

"Parbrizele a două camioane au fost avariate, dar din fericire nu sunt răniţi. În cel mai bun caz, autostrada va mai rămâne blocată pentru aproximativ încă trei ore", respectiv până în jurul orei 21.30, a precizat compania.

"Am pierdut în această dimineaţă o încărcătură de 40 de megawaţi la nivelul a trei posturi private de electricitate. Putem estima numărul persoanelor care au rămas fără curent electric la 100.000", a anunţat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a companiei.

În Franţa, de cealaltă parte a frontierei, conducerea aeroportului Lille-Lesquin a decis în cursul după-amiezii să îşi închidă pistele din cauza ninsorilor abundente şi a lapoviţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici