Aproximativ 130 de morţi în India, în urma inundaţiilor

Inundaţiile provocate de ploile torenţiale din sudul Indiei au provocat moartea a cel puţin 127 de persoane în ultimele zile, potrovit unui bilanţ anunţat sâmbătă de autorităţile locale.

16 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 130 de morţi în India, în urma inundaţiilor

Aproximativ 130 de morţi în India, în urma inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin 101 persoane au murit în statul Karnataka, iar alte 26 în statul vecin, Andhra Pradesh.

Militari şi elicoptere ale armatei au fost mobilizaţi pentru a ajuta locuitorii izolaţi din cauza intemperiilor, aceştia distribuind pachete cu alimente şi material medical în satele inundate.

Perioada musonică durează în India din iunie până în septembrie, dar o depresiune în Golful Begal, asociată unei formaţiuni noroase dense în Marea Arabiei au determinat precipitaţii abundente în statele indiene din sud, au anunţat serviciile de meteorologie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici