Aproximativ 150 de morţi în Samoa, după cutremurul urmat de tsunami - VIDEO

Cutremurul puternic, cu magnitudinea de 8, urmat de un tsunami, care s-a produs marţi în arhipelagul Samoa din Pacificul de Sud, a provocat moartea a cel puţin 148 de persoane, potrivit unui nou bilanţ furnizat miercuri de autorităţi.

19 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 150 de morţi în Samoa, după cutremurul urmat de tsunami - VIDEO

Aproximativ 150 de morţi în Samoa, după cutremurul urmat de tsunami - VIDEO

Numărul persoanelor care au murit în Samoa a ajuns la 110, acestora adăugându-li-se 31 de morţi în Samoa Americană, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Securitate din Samoa Americană, Betty Ahsoon.

În Tonga, un arhipelag situat la aproximativ 1.000 de kilometri sud de Samoa, şapte locuitori au fost ucişi de tsunami.

În timp ce echipele de salvare s-au mobilizat pentru a le veni în ajutor supravieţuitorilor, statul independent Samoa pare să fie zona cea mai afectată de acest dezastru.

"Sunt aproximativ 110 morţi în Samoa, dar încă numărăm", a declarat un oficial din cadrul Guvernului, sub acoperirea anonimatului.

În opinia lui, bilanţul ar putea "creşte puţin câte puţin", pe măsură ce vor fi descoperite noi cadavre şi vor fi numărate persoanele dispărute.

Valuri de aproximativ opt metri au lovit arhipelagul format din statul independent Samoa şi Samoa Americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici